Početna  >  Blog

> Vrste Dock Stanica

Vrste Dock Stanica

Dokovi mogu raditi s USB 3.0, USB-C ili Thunderbolt 3 uređajima—a univerzalni dokovi mogu podržavati više od jednog.

Važno je biti svjestan svojih mogućnosti kada odlučujete koja će vrsta priključne stanice najbolje odgovarati vašim potrebama. Trenutačno prolazimo kroz evoluciju povezivanja priključaka i ključno je znati kakvu vrstu glavnog priključka ima vaše prijenosno računalo kako bismo bili sigurni da ste odabrali pravo priključno mjesto za rad s njim.

USB-C konektor u obliku tablete otprilike je trećina veličine tradicionalnog pravokutnog USB-A konektora, ima zaobljene rubove i reverzibilan je. Tanak oblik dovoljno je kompaktan da radi u našim tankim telefonima i prijenosnim računalima, a također je snažniji od USB-A jer ima više pinova (vodovi koji prenose snagu, podatke i, u slučaju USB-C, video) u svoj sićušni oblik. Međutim, USB-C je samo fizički oblik konektora, a saznanje da je konektor u obliku USB-C ne govori vam koja je temeljna tehnologija unutar priključka. Konektor u obliku USB-C mogao bi imati stariju USB 3.0 tehnologiju ili bi mogao podržavati snažniju Thunderbolt 3 tehnologiju.

Savjeti za izbor odgovarajuće Dock Stanice

Kada birate priključnu stanicu za svoju organizaciju, najprije ćete željeti prikupiti neke informacije o svom radnom okruženju. Provest ćemo vas kroz neke od glavnih kriterija koje trebate uzeti u obzir pri odabiru priključne stanice.

Različita radna okruženja imaju različite potrebe za spajanjem. Je li vaše okruženje primarno temeljeno na stolnom računalu, mobilnom uređaju ili zajedničkom radnom prostoru? Zajednički radni prostor zahtijevat će priključnu stanicu koja može raditi s nizom različitih prijenosnih računala, dok bi mobilno radno okruženje imalo koristi od kompaktne priključne stanice koja može putovati sa zaposlenikom i povezivati ​​niz uređaja.

Također biste trebali razmisliti o zahtjevima za povezivanje prijenosnog računala. Koje host konektore—USB 3.0, USB-C, Thunderbolt 3—trebate podržavati svojim dockom? Koriste li svi isti operativni sustav ili će vam trebati priključna stanica koja je kompatibilna s više platformi? Treba li vaše podnožje također podržavati napajanje prijenosnog računala ili perifernih uređaja?

Također je korisno provjeriti postavke prikaza vašeg radnog okruženja. Za koliko zaslona želite spojiti priključnu stanicu? Koja bi razlučivost videozapisa i vrste video veza imale smisla za vašu organizaciju?

Priključne stanice nude dodatne značajke koje bi vaša organizacija mogla trebati. Bi li vašem okruženju koristile određene brzine prijenosa podataka ili dodatni USB priključci za povezivanje više perifernih uređaja?

Docking rješenja za svako radno okruženje

Kada budete opremljeni jasnim pregledom zahtjeva svoje organizacije za priključnom stanicom, bit ćete spremni odabrati priključnu stanicu koja označava sve okvire. J5create tim razvio je široku paletu dokova za sve želje. Pogledajmo nekoliko scenarija.

Za IT menadžera koji traži priključnu stanicu za podršku USB 3.0 uređaja ili novijih USB-C uređaja, j5create JCDP392-EN 90 W USB-C putni dock će vam pomoći. Ugrađeni USB-C™ Travel Dock od 90 W kombinira mogućnosti četiri jednofunkcijska adaptera u prijenosnu priključnu stanicu za vaše prijenosno računalo. Možete spojiti 4K HDMI™ zaslon, dvije USB™ 3.0 periferije i puniti svoj uređaj s do 65 W snage isporuke i 2,4 A brzim punjenjem. Radeći sa sustavima Windows®, macOS® i Android™, JCDP392-EN ima kompaktan dizajn koji uključuje odvojivi kabel za napajanje i USB-C™ kabel, što znači da imate manje kabela za nošenje kada ste u pokretu!

Koja bi dock stanica bila dobra za mobilnog zaposlenika koji bi možda trebao raditi s više uređaja?

Možete biti uvjereni da će j5create JCD397 4K60 Elite USB-C® Triple-Monitor 10Gbps Mini Dock raditi s bilo kojim prijenosnim računalom opremljenim USB-C ili Thunderbolt 3 priključkom, bez obzira podržava li Windows, Mac ili Chrome operativne sustave. Opremljen naprednim USB-C® E-Mark čipom, ovaj mini dock za više monitora kompatibilan je s USB4™ hostovima i uređajima, sa svime što trebate, od trostrukih video izlaza do 10Gbps USB™ priključaka, kao i 100W Power Delivery pass – kroz punjenje.

Ovaj USB-C® mini dock podržava DisplayPort™ 1.4 i Multi-Stream Transport (MST), dajući vam mogućnost stvaranja dvostruke ili trostruke 4K radne stanice s dva HDMI™ i DisplayPort™ izlaza. Omogućuje tri USB™ SuperSpeed ​​10 Gbps priključka (1 USB-C® i 2 USB™ Type-A) za periferno povezivanje ili punjenje nizvodno, SD™ & microSD™ 4.0 čitač/pisač memorijskih kartica za upravljanje vašim medijskim datotekama i Gigabitni Ethernet priključak za pristup žičnoj mreži.

Također podržava Power Delivery 3.0, pružajući do 100 W prolazno punjenje za napajanje povezanih perifernih uređaja i punjenje vašeg prijenosnog računala pomoću USB-C® adaptera za napajanje.

Ovo je samo nekoliko primjera specifičnih zahtjeva za radnim prostorom i j5create dockovima koji bi svakom korisniku omogućili da brzo i jednostavno poveže željenu dodatnu opremu i počne raditi sa svim prednostima punog stolnog računala.

Najbolja priključna mjesta su intuitivna — jednostavno ih je postaviti prvi put i korisnicima omogućuju trenutni pristup nizu perifernih uređaja priključivanjem jednog kabela u prijenosno računalo. Odabir pravog priključka trebao bi biti jednako jednostavan.

Pogledajte i kompletnu ponudu DOCK STANICA i USB HUB-ova.

Logo Alfabit

Prijavi se na newsletter i ostvari 15% popusta na PRVU narudžbu